Obaveštenje o novom Pravilniku o prijavi emitovanih fonograma od strane emitera

Obaveštavamo sve emitere da se od 1. aprila 2014. godine primenjuje novi Pravinlik o prijavi emitovanih fonograma od strane emitera. Novi pravilnik u skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima uvodi elektronsku evidenciju emitovanja, odnosno propisuje da se popisi emitovanih fonograma (košuljice) dostavljaju putem Portala za košuljice. Svaki emiter od organizacije OFPS dobija korisničko ime i šifru za Portal za košuljice, preko kojih upisuje podatke o emitovanim fonogramima i dostavlja elektronski, dakle bez dostavljanja košuljica fizički. 

Emiteri su najpre obavezni da se popune registracioni formular koji se može pronaći ovde.Nakon prijema registracionog formulara, emiter dobija korisničko ime i šifru i stiče mogućnost da popunjava i dostavljanja košuljice putem Portala za košuljice, na koji način ispunjava i svoju zakonsku obavezu. 

Sve dodatne informacije se mogu dobiti elektronskom poštom ili telefonom na brojeve koji su objavljeni na internet stranici organizacije, i to svakog radnog dana od 8 do 16 časova.